Studie & yrkesvägledning

Jag heter Annika Billetun och är studie- och yrkesvägledare. Jag finns på Tiundaskolan måndag - onsdag samt fredag.
E-post: annika.billetun@uppsala.se
Tel: 018-727 22 03, 072-709 61 15

Syftet med studie- och yrkesvägledningen är att ge elever förutsättningar att hantera frågor som rör val av studier och yrken. Studie- och yrkesvägledningen är en del i det livslånga lärandet och ett stöd i en individs ständigt pågående karriärprocess. I årskurs 9 erbjuds alla elever ett vägledningssamtal där eleven får möjlighet att reflektera över sig själv i relation till olika framtidsvägar.

Information till årskurs 9 läsåret 2019/2020

Vt. 2020
I mitten av april kan du logga in i din ansökan och se din preliminära gymnasieplacering.

Omvalsperioden startar 29 april och slutar 15 maj. Logga in i din ansökan om du vill ändra dina val.

1 juli är det slutlig antagning. Logga in i din ansökan och se ditt antagningsbesked.

2 juli till 14 juli svarar du på antagningsbeskedet. Logga in i din ansökan och klicka på länken svara.

20 juli till 9 augusti kan du logga in i din ansökan och göra en sommarändring. Observera att du hamnar sist i kön på alla val som du lägger till!

Om du har frågor om gymnasieantagning under sommarlovet kontaktar du gymnasieantagningen i Uppsala, eller Sommarvägledningen.
E-post address: antagning.gymnasieskola@uppsala.se
E-post address: sommarvagledning@uppsala.se

Länkar inför gymnasievalet
www.uppsala.se
Uppsala kommuns webbplats där information finns om gymnasieskolor, program, yrken, studievägledning och mycket annat.
Gymnasieantagningen Uppsala. Här kan alla, även utan att logga in, få information om vilka gymnasieutbildningar som finns att söka i Uppsala, Tierp, Knivsta och Östhammar.

Uppdaterad: